,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. november 5., hétfő

SONKÁS PALACSINTA




Igen laktató, tartalmas palacsintát  sütöttem.  Sonka, sajt, fokhagyma, tejföl, kell ennél több. Nagyon ízlett a családomnak, sőt a kiskutyám is megevett egy egész tekercset - már onnan tudja, hogy palacsinta lesz, amikor előveszem a palacsinta sütőt -  és el sem mozdul a a lábam mellől, addig amíg nem végeztem a sütéssel. Persze, hogy az első mindig az övé !


Nikónak így ízlett:)

HOZZÁVALÓK : 
szokásos módon palacsinta tésztát készítünk ( cukor nélkül ), amibe még  a következőket keverjük : 
- 1 ek mustár
- só, bors, - ízlés szerint
- aprított sonka
- egy csokornyi aprított petrezselyemzöld
- 1 ek. olaj

Kenéshez :
tejföl, 2 gerezd áttört fokhagyma,

Töltelékhez : reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS


A tésztához a hozzávalókat jól összekeverjük és állni hagyjuk.
A palacsinták mindkét oldalát átsütjük, megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
Feltekerjük, mindkét végét behajtjuk és egy vajjal kikent jénaiba sorakoztatjuk. A palacsinták tetejét lekenjük még fokhagymás tejföllel és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben 200°C -on  megpirítjuk.


Juditka konyhája



5 megjegyzés:

  1. Olyan jó ebben a szakadó esőben a napsütötte, gyönyörű képeidet nézegetni! :) Ettől már csak néhány finom palacsinta lenne jobb! :) Nagyon édes a kiskutyád! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos ma nálunk is borús és esős volt az idő, de a fotó tegnap készült, amikor még szépen sütött a nap.

      Törlés
  2. Cuki nagyon a kiskutyád. Finom alkottál megint, látom kedvezel apának:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádja a palacsintát, amikor itthon van mindig kell sütnöm.A kutyusom pedig egy kis ördög:)

      Törlés
  3. Igazán finom lett a palacsinta és nem nehéz elkésziteni. Az én kutyámnak IS izlett.

    VálaszTörlés