,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 17., péntek

~ KÁPOSZTÁS PALACSINTA , FŰSZERES TÚRÓVAL ~





  Na ezt kifogom próbálni . . .  - amikor átlapoztam a Vidék íze receptmagazint és hányszor mondom ezt.
Számtalan kipróbálásra váró receptem van, sose fogok a végére érni - de gondolom nemcsak én vagyok így ezzel.
 Sütöttem, már többféle palacsintát, de káposztásat még nem -  és ezzel a fűszeres túrós, újhagymás töltelékkel finomra és igencsak laktatósra sikeredett.
Próbáljátok ki !

» HOZZÁVALÓK «
- 1 kis fej káposzta
- fél ek só
- 1 ek vaj 
- 2 - 3 ek cukor
Töltelék : - túró, kevés tejföl, só, bors, őrölt kömény, újhagymaszár

- A káposztát reszeljük le, szórjuk rá a sót és jól keverjük össze.
- Hagyjuk 15 percig állni, hogy levet eresszen.
- Egy serpenyőbe, a vajon karamellizáljuk meg a cukrot és tegyük hozzá a kinyomkodott káposztát.
- Pirítsuk aranyszínűre.
- Készítsük el a megszokott palacsinta alapot, de ezentúl cukor nélkül és keverjük hozzá a kihűlt káposztát.
- Süssük ki a palacsintákat és töltsük meg a fűszeres túróval.


1 megjegyzés: