»HOZZÁVALÓK«
- 18 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 2 ek őrölt mandula
- csipetnyi só
- 15 ml keserű mandulaaroma
- töltött csokoládétojások
- cukor - a forgatáshoz
- A vajat keverjük habosra a cukorral és a tojássárgájával. Adjuk hozzá az aromát, a sót és a mandulával vegyített lisztet. Alaposan keverjük össze és tegyük a mélyhűtőbe kb 30 percre.
- Formáljunk a masszából kb 40 g - os golyókat, hempergessük cukorba és rakjuk sütőpapírral borított tepsibe, egymástól távolabbra.
- Előmelegített 190 °C - os sütőben kb 18 - 20 percig sütjük.
- Amikor a kekszek megsültek, még melegen nyomjunk mélyedést pl egy fürjtojással a közepébe és amikor már langyosabbra hűltek helyezzünk a mélyedésekbe 1 - 1 csokitojást.
Micsoda szemet gyönyörködtető kekszek! :) Kétségem sincs afelől, hogy finomak is.
VálaszTörlésHát ezek valami csodaszépek lettek! :)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésMa sütöttem meg a lányommal, dupla adagból, mert sok embernek készülünk ezzel a kis meglepivel. A dupla adagból 30 g-mos golyókat formázva 60 db lett. Még annyi megjegyzés, hogy nekem bőven elég volt 160 fokon 10 percig a sütés. Istnei a recept, köszönöm, máskor is elkészítem!
VálaszTörlés