Hogy mitől habkönnyű? A tojások kemény habjától. Évekkel ezelőtt egy amerikában élő ismerősöm javasolta ezt a fajta túrós tölteléket és nagyon bejött! Egy iszonyúan könnyen, és gyorsan elkészíthető süti. Mivel holnap elutazom dupla adagot készítettem, hogy vigyek magammal a nagy Itáliába.
HOZZÁVALÓK:
- 1 cs leveles tészta /50 dkg/
-1 tojás
TÚRÓ TÖLTELÉK:
-1 kg túró
-5 tojás
-15 dkg cukor
-2 cs vaníliás cukor
-1 citrom reszelt héja
- mazsola ízlés szerint
- 2-3 ek búzadara
- pici só
A töltelékkel kezdjük: a tojásokat szétválasztjuk, a túróhoz hozzáadjuk a sárgájákat, a cukrokat, citromhéjat, a mazsolát és a darát. Jól átkeverjük. A sütőt előmelegítjük kb 200°C-ra.
A leveles tésztát ketté vesszük, gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, megszórjuk egy kis darával. Ekkor pici sóval felverjük a tojások fehérjét és lazán beleforgatjuk a túrós masszába, majd egyenletesen elsimítjuk a tésztán , úgy hogy a szélein maradjon legalább 2 cm, amit lekenük felvert tojással.
A tészta másik felét is kinyújtjuk és ezzel a praktikus eszközzel végig hengereljük, úgy hogy a széleit ne vágjuk át.
Óvatosan széthúzogatjuk, hogy kialakuljon a rácsozat és ráfektetjük a túróra, enyhén megnyomkodjuk a széleinél és lekenjük a felvert tojással. 200°C-on szép aranyszinűre készre sütjük. kb 25 perc.
JÓ ÉTVÁGYAT!