Nagy sikere volt nálunk tavaly húsvétkor, a locsolók körében ennek az egyszerű, de ízében mégis nagyszerű sütinek. Gyorsan elkészíthető, hiszen nem igényel sütést, viszont a finom kávé zamata és illata, mind - mind benne van. Hasonlót már készítettem csak az piskótával és krémsajttal készült.
HOZZÁVALÓK
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- fél tábla étcsokoládé
Krémhez
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 3 dkg őrölt kávé
- 4 ek cukor
- 2 , 5 dl tejszín
Díszítéshez
- 3 dl cukrozott tejszín
- 1 ek espresso kávé
- 1 kk vaníliakivonat
- Kakaó - a szóráshoz
- Egy 22 cm - es átmérőjű tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
- A krémhez, a kávét kb 1, 5 dl tejben felfőzzük, majd átszűrjük és visszaöntjük a többi tejhez, hozzáadjuk a cukrot és forralni kezdjük.
- A pudingport is simára kikeverjük kevés tejjel és a forrásban lévő tejeskávéhoz öntve jól besűrítjük.
- Folpackkal takarjuk le és hagyjuk kihűlni.
- A tejszínt verjük habbá, és óvatosan forgassuk a kávés pudinghoz, majd egyenletesen simítsuk rá a kekszes alapra.
- A díszítéshez a tejszínt szintén verjük kemény habbá a kávéval és a vaníliával, majd egy kanál segítségével halmozzuk a habot a kávés krémre.
- Tetejét sablon segítségével szórjuk meg kakaóporral.
MINDEN KEDVES LÁTOGATÓMNAK ÉS BLOGGERTÁRSAMNAK
ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK !
Juditka konyhája