Tészta :
- 3 tojás, 15 dkg porcukor, csipet só, 1 teáskanál sütőpor
- 1 dl étolaj, 1 dl tej, 5 dkg darált dió, 3 ek kakaópor
- 20 dkg liszt, 1 narancs reszelt héja
- 2 - 3 ek baracklekvár
Krém :
- 5 dl tej, 2 tasak puncsízű pudingpor
1 - 2 ek rum - vagy ízlés szerint
- 20 dkg lágy margarin, 15 dkg porcukor
díszítés : fondant vagy olvasztott fehércsokoládé
- A krémhez megfőzzük a tejben a pudinport, majd egy folpackkal letakarjuk és kihűtjük.
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval félig felverjük, majd tovább verve hozzáadagolunk 5 dkg porcukrot és kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék porcukorral fehéredésig verjük, ezután hozzáaadjuk a tejet, az olajat, a narancshéját, a mazsolát és a sütőporral vegyített, diós -kakaós lisztet. Végül, óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.
- A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük. A tésztáról lehúzzuk a papírt, rácsra helyezzük, megkenjük a tetejét lekvárral és kihűtjük.
- A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd tovább keverve hozzádolgozzuk a pudingot és ízlés szerint rummal ízesítjük. A krémet elkenjük a tészta tetején és 2 - 3 órára hűtőben dermesztjük. A süteményt tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése