Főoldal

2013. február 23., szombat

GOMBA ,, SZROGANOFF " MÓDRA, RISINIVEL



 Amilyen nagy hó volt tegnap, mára már szinte nyoma sincs a  fehérségnek. Szomorú, borongós idő van és egész nap esik is. Ma gombás ételt készítettem, mert, a lányom és én nagyon szeretjük, a fiam pedig meg nem kóstolná, amibe csak egyszem gomba is van. Ilyenkor kénytelen vagyok kétfélét főzni, így a gomba mellé csirkehúst is sütöttem, köretként pedig rizsszem tésztát ettünk mellé.



HOZZÁVALÓK
- fél kg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej zúzott fokhagyma
- pirospaprika, só, olivaolaj
- 1 ek Worcestershire - szósz
- 1 kispohár tejföl
- petrezselyemzöld
- 1 marhahúsleves kocka

Egy pörkölt alapot készítünk, erre  rádobjuk a felszeletelt gombát és megpirítjuk. Ízesítjük és amikor megsült a gomba, ráöntjük a tejfölt, összeforraljuk és jócskán megszórjuk vágott petrezselyemmel. A tésztát sós vízben kifőzzük és azonnal tálaljuk a gombával.



JÓ ÉTVÁGYAT !

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, és a képek megint gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  2. Jó kis vacsoraötletet adtál, nagyon guszta és szépek a fotók! :)

    VálaszTörlés