Ez a tradicionális nápolyi fánk nekem még jobban ízlik, mint a nálunk ismert szalagos változat.
Igaz egy kicsit időigényes, de olyan kis édes falatok, hogy az ember képes belőle több darabot is megenni egyszerre - főleg ha még, házi baracklekvárt is kínálunk mellé.
Ötlet : innen
» HOZZÁVALÓK «
- 45 dkg liszt
- 25 dkg főtt burgonya
- 1 / 2 cs friss élesztő
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 citrom + 1 narancs reszelt héja
- csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl langyos tej
- A krumplit még melegen törjük át és hagyjuk kihűlni.
- Morzsoljuk a tejbe az élesztőt és keverjük simára.
- Az összes hozzávalót keverjük össze és gyúrjunk alaposan tésztát belőle.
- Meleg helyen kelesszük a duplájára.
- Ha megkelt, sodorjunk a tésztából ujjnyi vastag és kb 15 cm - es rudakat, majd zárjuk karika, vagy csepp alakra.
- Hagyjuk pihenni még félóráig és bő, forró olajban süssük mindkét oldalukat aranybarnára.
- Fahéjas vagy sima porcukorral megszórva kínáljuk.
Jól hangzik és nagyon helyeskék is a kis fánkok, fincsi lehet! :)
VálaszTörlésLátszik milyen könnyű tésztája van és a csepp forma is nagyon elegáns. Szívesen megkóstolnám, nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon tetszik, ki fogom próbálni, úgy is fánk lázban égek :) Kérlek nézz be hozzám, szeretnélek egy játékra invitálni :)
VálaszTörlés