Gyors, egyszerű és finom kategória.
Ha szeretitek a karfiolt - mert mi igen, minden formában elkészítve - akkor készítsetek főzeléket is belőle akár ebédre vagy vacsorára. Feltétként most nagyon egyszerű, - sült szalonna és készen vásárolt kenyérkocka - egyveleg került rá.
» HOZZÁVALÓK «
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 db burgonya
- 2 dl tejföl
- 1 leveskocka
- só, bors, majoránna - ízlés szerint
A feltéthez :
- 20 dkg húsos szalonna
- 10 dkg kész, zöld fűszeres kruton
- A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
- Felöntjük vízzel, ízesítjük és puhára főzzük.
- Amikor megfőttek a zöldségek, villával alaposan összetörjük, szinte grízes állagúra.
- Hozzáöntjük a tejfölt és összeforraljuk.
- A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, hozzászórjuk a kenyérkockát és együtt jól átpirítjuk.
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Nagyon guszta! Még sosem ettem karfiolfőzeléket, de ami karfiol az csak jó lehet :)
VálaszTörlés