A citromfűt gondolom nem kell bemutatni, hiszen mind gyógynövényként, mind fűszernövényként megállja a helyét a kiskertekben, balkonokon. Friss, üde íze kiválóan alkalmas ízesítésre, nem beszélve a levélkék díszítő funkciójáról. Bővebben itt olvashattok róla.
Nos ezt a túrós finomságot citromfűvel gazdagítottam - az adag két kis formához elegendő, de nyugodtan duplázzuk mert nagyon finom, könnyed desszert.
Díszítésként, én epres joghurttal bevont mogyorót, aprítottam rá ( olasz termék ) - de gyümölccsel, lekvárral, vagy csak porcukorral megszórva is kínálhatjuk.
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 2 ek nád cukor
- 2 ek tejföl
- 1 / 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 / 2 citrom leve
- csipet só
- 5 - 6 levél citromfű
- A sütőt melegítsük elő 190 °C - ra, a formát béleljük ki sütőpapírral.
- A citromfüvet vágjuk apróra és a többi hozzávalóval keverjük alaposan össze.
- A masszát, osszuk el egyformán a formába és süssük, kb 35 - 40 percig.
- Ha megsült, hagyjuk hűlni, majd húzzuk le a papírt és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
- Szórjuk meg porcukorral és ízlés szerint díszítsük.
Csodaszép lett! Ez a joghurtos mogyoró felkeltette az érdeklődésemet...
VálaszTörlésA képeket nézegetve pont azt találgattam, mi lehet a tetején - különleges ez a mogyoró! :) Nagyon helyeskék lettek a kis torták, kipróbálós lesz! :)
VálaszTörlés