Főoldal

2014. május 6., kedd

~ CSOKIS - KÖRTÉS, KEKSZROPOGÓS ~



 Kiváló ropogtatni való, kávé, vagy tea mellé. Több napig eláll, az aszalt körtétől különös ízt kap, de másfajta aszalékkal is elkészíthető, sütés nélküli kekszféleség.


» HOZZÁVALÓK «
- 20 dkg digestíve keksz
- 20  dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
- 5 dkg mogyoró
- 4 - 5 db aszalt körte / vagy más aszalék

- A mogyorót vágjuk durvára, a kekszet tördeljük össze úgy , hogy, legyen finomabb és nagyobb darab is benne.
- A körtét is vágjuk apróra, majd keverjük össze egy tálban a keksszel és a mogyoróval.
- A csokoládét olvasszuk össze a vajjal, majd öntsük a tál tartalmára és jól forgassuk össze.
- Egy kisebb tepsi ( 22 x 22 cm ) aljára fektessünk sütőpapírt és nyomkodjuk bele a csokis masszát.
- Tegyük hűtőbe dermedni, majd a tepsiből kiemelve, éles késsel vagdossuk fel tetszés szerint.
























1 megjegyzés:

  1. Szeretem az ilyen gyorsan és könnyen készíthető sütiket! És még fincsi is!

    VálaszTörlés