A cukorréteggel a tetején és a szaftos gyümölccsel, nagyon finom süteményt kapunk.
Próbáljátok ki, akár meggyel, barackkal, áfonyával, szederrel és még sorolhatnám .
» HOZZÁVALÓK «
a bögre 2 , 5 dl -es
- 1 , 5 bögre cukor
- 2 db tojás
- 3 bögre liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 1 / 2 bögre étolaj
- 1 , 5 bögre tej
- gyümölcs ( nálam eper és cseresznye ) - kb fél kg
Tetejére : - 3 ek olvasztott vaj, gyümölcscukor
- A sütőt melegítsük elő 190 °C - ra, egy tepsi ( kb 35 x 25 cm ) aljába vágjunk sütőpapírt.
- Keverjük habosra a tojást a cukrokkal, adjuk hozzá az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
- Végül keverjük simára a tejjel.
- A tetejét rakjuk ki magozott cseresznyével és félbevágott eperszemekkel, majd süssük kb 25 - 30 percig. ( tűpróba )
- Ha megsült, még melegen kenjük le a tetejét olvasztott vajjal, majd addig szórjuk rá a cukrot, amíg a szemek már egészben maradnak, mert az első rétegek elolvadnak.
Kedves Juditka! Naponta megnézem szebbnél szebb és finomabb receptjeidet, többet el is készítettem, de ez a süti nagyon finom és amilyen egyszerű, annál jobb. Először málnával készítettem, a héten pedig almával és aszalt meggy- és szilva keverékével. Nagyon finom és köszönöm: Saci
VálaszTörlés