Ismerős ugye ? - olaszo. - ba készült, na de most nem én utazom, hanem a lányom tölt el pár hetet az apukájánál és neki sütöttem, mert bizony nagyon szereti.
Most hagyományosan, gyümölcs nélkül készült, a recept pedig még lánykoromból való.
» HOZZÁVALÓK «
- 40 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 1 / 2 cs sütőpor, csipet só, 10 dkg vaj, 4 tojás, 6 dl tej, 3 ek tejföl, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 50 dkg túró
- Egy kb 28 x 40 - es tepsit vastagon kivajazunk.
- A lisztet összevegyítjük a cukorral, sóval, sütőporral és a keverék felét, egyenletesen beleszórjuk a tepsibe.
- Rámorzsoljuk a túrót, majd megszórjuk vaníliás cukorral és ráreszelünk egy citrom héját.
- Erre kerül a lisztes keverék másik fele.
- A tojást, tejfölt és a tejet jól kikeverjük és ráöntjük a lisztes keverékre, végül rávagdossuk a vajat.
- Villával kicsit áthúzogatjuk, hogy alulra is kerüljön a tejes keverékből.
- Hagyjuk állni kb 10 percet és előmelegített 180 °C - on szép pirosra sütjük.
Fincsi lehet! Anyósom szokott ilyet készíteni és nagyon szeretjük! :) Jó utat kívánok az utazónak! :)
VálaszTörlés