Piskóta :
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 / 2 cs sütőpor
- csipet só
- 0 , 5 dl presszókávé
- 0 , 5 dl Baileys krémlikőr
Díszítés :
- 2 dl tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 1 tk vanílikivonat
- 3 ek Baileys
- A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy kapcsos tortaformát ( 22 cm ) alaposan kivajazunk és behintjük liszttel.
- A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és fehéredésig keverjük. Hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet és a masszát a formába öntjük, kb 30 percig sütjük de végezzünk tűpróbát.
- Ha megsült a piskóta rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk., majd egy szívószállal lyukakat fúrunk a belsejébe és belecsurgatjuk a kávés krémlikőrt.
- A tejszínt habbá verjük a krémsajttal és a vaníliával, majd lazán hozzáforgatjuk a krémlikőrt. A krémmel bevonjuk a tortát, krémrózsákkal és kávészem alakú csokoládéval díszítjük.
Milyen ötletes és mutatós torta, nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésNagyon tetszik! :)
VálaszTörlés