Gyakran készítek töltött paprikát, mert szereti a család, de amikor már megjelenik a piacon a szabadföldi paradicsom, akkor a lecsó is sűrűn előfordul az asztalon. Most e kettőt ötvöztem egybe és milyen jól tettem, mert nagyon finomra sikerült.
»HOZZÁVALÓK«
Töltelék :
- 50 dkg sertés darált hús
- 10 dkg rizs
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 tojás
- só, bors
továbbá :
-kb 8 db húsos tv paprika
- 1 l paradicsomlé
- só, cukor - ízlés szerint
- 1 - 2 szál zellerzöld
Lecsó :
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 5 - 6 db lecsópaprika
- 4 nagyobb paradicsom
- 2 ek kacsazsír
- A töltelékhez a darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a rizst és zúzott fokhagymát, majd az olajon megpárolt apróra vágott, pirospaprikával megszórt hagymát. Az egészet alaposan összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- A paprikát kicsumázzuk, a belsejét egy kiskanállal kikaparjuk, majd nem túl szorosan megtöltjük a húsos keverékkel. Ha marad a töltelékből, formáljunk belőle gombócokat.
- A lecsóhoz a hagymát felcsíkozzuk, a paprikát felkarikázzuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, pár percig benne hagyjuk, majd lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
- A hagymát a kacsazsíron félig megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát és alacsony lángon pár percig főzzük, majd egy magasabb falú tepsibe szétterítjük, ráhelyezzük a paradicsomot és elhelyezzük rajta a töltött paprikákat. A paradicsomlét ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd forráspontig melegítjük és beleöntjük a tepsibe, beletesszük a zellerzöldet és forró, 200 °C - os sütőben kb 40 percig sütjük. Félidőben forgassuk át a paprikákat és szükség esetén hígítsuk vízzel a lét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése