Csak egy ötlet, hogy feldobjuk az asztalt ebédre vagy vacsorára, ezzel a mutatós padlizsántortával. Ha a zsineget kioldjuk, a padlizsánszeletek szépen leomlanak a tányérra mint egy tavirózsa. A recept végtelenül egyszerű de azért leírom kezdő háziasszonyok számára.
»HOZZÁVALÓK«
- 1 nagyobb padlizsán
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- só
- olaj - a sütéshez
- A padlizsánt kb 1 cm - es szeletekre vágjuk, és enyhén besózzuk. Ezalatt előkészítjük a panírozáshoz valókat.
- A tojást egy villával elhabarjuk és enyhén sózzuk, a lisztet átszitáljuk. A padlizsánszeleteket először lisztbe, majd a tojásba mártjuk, végül megforgatjuk zsemlemorzsába. Azután forró, bő olajban aranybarnára sütjük és papírtörlőre szedjük.
- Egy tortakarikát ( 18 - 22 cm - es ) lapos tányérra helyezünk, középre halmozzuk a párolt rizst, majd köréje szép sorban elhelyezzük a nagyjából egyforma padlizsánszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. A közepére teszünk még a rizsből és óvatosan lehúzzuk róla a tortakarikát. Egy zsineggel vagy szalaggal szépen átkötjük és tálalásig melegen tartjuk. tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése