»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg túró
- 20 dkg tejföl
- 12 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 60 ml étolaj
- 2 tojás
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 2 ek kakaópor
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaforma alját és az oladalát kibéleljük sütőpapírral.
- A túrót egy magas falú tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, a cukrokat, az olajat, a sót és egy botmixerrel krémesre mixeljük. Ezután a hozzákeverjük a pudingport, majd a masszát kétfelé osztjuk, egyik feléhez a citromhéjat, a másik feléhez a kakaóport keverjük.
- A kétféle masszából felváltva 1 - 1 evőkanálnyit teszünk a forma közepére és addig így folytatjuk amíg a massza elnem fogy. A formát párszor a konyapulthoz ütegetjük, majd kb 50 - 60 perc alatt - tűpróbáig - sütjük.
Köszönöm!
VálaszTörlésNagyon finom,de a tojás nem szerpel az elkészítésnél csak a hozzávalók listájában.
Mondjuk nekem kinézetre meg sem közelíti a képet :)
Kedves Zsuzsa ! Köszönöm az észrevételt, javítottam.
TörlésJuditka