»HOZZÁVALÓK«
Palacsinta : (kb 10 db )
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 tasak vaníliás cukor
- 250 ml tej
- 25 dkg liszt
- csipet só
Krém :
- 2 dl tej
- 5 dkg étcsokoládé
- 3 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 2 tojás
- 10 dkg lágy vaj
- A csokikrémhez a tejet a cukorral felforraljuk, majd beletesszük a csokoládét és olvadásig keverjük. Tűzről levéve hozzáadjuk a tojást, a kakaóval vegyített lisztet és simára keverjük, majd alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrítjük. ( * ha csomós maradna egy botmixerrel átkeverjük ) .A langyosra hűlt krémet kihabosítjuk a vajjal és félretesszük.
- A palacsintatésztához a fehérjét a sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a vajat és a lisztet, majd összeforgatjuk a tojáshabbal.
- A palacsinta sütőt kikenjük olajjal, majd egy - egy merőkanálnyi masszát öntünk bele, szétterítjük és addig sütjük amíg a széle pirulni nem kezd. Ezután egy tányérra csúsztatjuk, megkenjük kb 2 ek csokikrémmel, majd tovább folytatjuk a sütést és a kenést. Az utolsó palacsintát a sült felével felfelé borítjuk a többire és hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése