»HOZZÁVALÓK«
- kb 70 dkg újburgonya
- 2 dl tejszín
- 15 - 20 dkg reszelt sajt ( bármilyen karakteres ízű )
- 1 ek vaj
- 1 / 2 ek tetszés szerinti zöldfűszer ( kakukkfű, borsikafű, metélőhagyma)
- 2 - 3 ek reszelt parmezán - a tetejére
- só, bors
- A burgonyát megsikáljuk a héjától, majd félbe vagy negyedekbe vágjuk és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Ezután egy nagyobb serpenyőbe kevés olajat hevítünk, beletesszük a leszűrt burgonyát, megszórjuk tetszés szerinti zöldfűszerrel, sózzuk és az egészet jól átpirítjuk.
- A tejszínt a sajttal, a vajjal együtt egy lábasban addig forraljuk amíg besűrűsödik, majd ízesítjük sóval és borssal.
- Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, beletesszük a megpirult burgonyát, ráöntjük a sajtszószt, a tetejére pedig vajat csipkedünk és megszórjuk parmezánnal. 200 °C - ra melegített sütőben aranysárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése