»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg zsenge borsó ( fagyos )
- 2 szelet zsikkadt rozskenyér
- 1 tojás
- 8 - 10 bazsalikomlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 - 2 ek zsemlemorzsa + a forgatáshoz
- só, bors, olívaolaj
- 1 gömb mozzarella
- A borsót enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük. Ezután a tojással és a bazsalikommal együtt botmixerrel pürésítjük. A kenyeret egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, hozzáadjuk a borsópüréhez, majd ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, borssal és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk.
- Hűtőben legalább 60 percig pihentetjük, majd a masszából nedves kézzel kb 35 g - os golyókat formázunk, közepébe 1 - 1 mozzarella kockát teszünk és krokett formára igazítjuk. Megforgatjuk zsemlemorzsában, majd a kroketteket sütőpíprral bélelt tepsibe rakjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 °C - ra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
- Párolt rizs vagy bármilyen mártogatós mellé kiváló egészséges feltét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése