»HOZZÁVALÓK«
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 3 ek olvasztott vaj
- kb 6 dl tej
- 2 db alma
- 2 - 3 ek mazsola
- 2 tk almás pite fűszerkeverék
- étolaj - a sütéshez
- A megpucolt almát lereszeljük. A palacsintatésztához a lisztet, a tejet, a tojást, a cukrokat, a sót, a fűszerkeveréket és az olvasztott vajat egy tálban csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és az almát. Jól összekeverjük, majd 2 - 3 órára hűtőbe tesszük.
- Ha a massza sűrű lenne, egy kevés tejjel lazítjuk, majd felforrósított, olajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
- Még langyosan , porcukorral megszórva fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése