»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg világos rozsliszt, 20 dkg liszt
- 2 tk só, 25 g friss élesztő, kb 20 - 25 dkg maradék burgonyapüré
- 1 tojássárgája, 1 tk cukor, 1 dl langyos tej, 50 ml étolaj
- kb 15 dkg langyos tejföl
- 1 tojás - a kenéshez
- Az élesztőt a tej és a cukor keverékében felfuttatjuk, a kétféle lisztet, a sóval összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a burgonyapürét, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a tojássárgáját és a tejfölt. ( lehet több vagy kevesebb ) Alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát a duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egy éles késsel berácsozzuk és egy 4 cm - es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- A pogácsákat sütőpapírrral bélelt tepsibe rakjuk és 30 percig kelesztjük. Ezután lekenjük a tetejüket felvert tojással és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 20 - 25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése