»HOZZÁVALÓK«
- 1 nagyobb édesburgonya ( kb 45 dkg )
- 2 tojás, 12 dkg barnacukor, 1 tasak vanílás cukor
- 120 ml étolaj, 1 narancs reszelt héja, 1 narancs leve
- 1 tk mézes fűszerkeverék, 1 tasak sütőpor
- 22 dkg liszt
- Az édesburgonyát puhára főzzük, majd lehúzzuk a héját és burgonyanyomón áttörjük. A pürét egy szitába tesszük és hagyjuk a felesleges levét lecsöpögni.
- A tojást habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk, a sót, az olajat, a narancshéjat, a narancslevet, a fűszerkeveréket, a kihűlt pürét és a sütőporral elkevert lisztet.
- A masszát szétosztjuk a 12 db - mufinpapírral bélelt formába és 180 °C - ra melegített sütőben kb 30 - 35 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése