Ma főztem egy kis barackdzsemet, megbolondítva egy kis levendulával. Mondanom sem kell az íze valami fenséges és ebben legalább tudom hogy mi van. Nem éppen olcsó az idén a barack, de ha finomat akarunk enni, akkor megéri a fáradságot. Nagyon szép és érett barackokat vettem a piacon, de amikor a dzsemfőzéshez jutottam már jó pár szemet elmajszoltam, így csak 1kg magozott barackból voltam kénytelen főzni. No sebaj, majd legközelebb! HOZZÁVALÓK 1 kg barackhús 35-40 dkg cukor / ízlés szerint/ 1 fél citrom leve 1 tk szárított vagy friss levendula virág 1 cs 2 : 1-ben zseléfix ELKÉSZÍTÉS
Az érett barackokat jól megmossuk, kimagozzuk és a barackhúst kockákra vágjuk. Tegyük egy lábosba, szórjuk rá a levendulavirágot, csurgassuk meg a citromlével. Szórjuk rá a zselésítőt és kb 1 órán át hagyjuk állni, az ízek összeérése miatt. Ezután tegyük fel a tűzre és állandó kevergetés mellett forraljuk fel, ekkor szórjuk bele a cukrot s főzzük még legalább 5 percig. Töltsük tiszta üvegekbe és rögtön zárjuk rá a tetejüket, majd állítsuk fejre egy kis ideig /5 perc/, így nem kell tartósítószert használni. Fordítsuk vissza és jól takarjuk be, hogy lassan hűljenek ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése