Főoldal

2012. augusztus 5., vasárnap

RÁNTOTT PATISSZON






















Nagyon finom tökféle. Sokoldalú az elkészítési módja, rántva, főzeléknek, töltve, télire savanyúságnak eltéve. Én most rántott változatban készítettem és kapormártással kínáltam. 
Magyar neve: csillagtök, a spárgatökhöz hasonló színű és ízű, korong alakú, csipkézett szélű.


HOZZÁVALÓK:
-1 közepes méretű patisszon
-2 tojás
-liszt
-zsemlemorzsa
-olaj, só


ELKÉSZÍTÉS:
A patisszont jól megmossuk, vékony szeletekre, kb. 1cm vastagságúra felszeleteljük, besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd lisztbe, a felvert tojásba és végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük. Papírszalvétára szedjük és máris fogyasztható.


KAPORMÁRTÁS
1 rész tejfölt összekeverünk 2 rész majonézzel, sózzuk,  borsozzuk és egy csokornyi friss aprított kaporral jól összekeverjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése