A sütőt ebben a melegben képtelenség bekapcsolni, épp ezért készítettem a hétvégén ezt a sütés nélküli, könnyű kis tortácskát. Pár napja érkeztem haza olaszo.-ból , ahol jó pár sztracsatella fagyit kóstoltam, innen az ötlet, hogy készítettem egy finom krémet egy kekszes alapra, persze jó sok csokival.
HOZZÁVALÓK
-1 cs győri édes kakaós keksz
-10 dkg vaj
A kekszet aprítóban összetörjük, a vajat megolvasztjuk és jól összedolgozzuk, majd egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük dermedni, amíg elkészítjük a krémet:
-2,5 dl tejszín
-1 kis pohár natúr joghurt
-15 dkg porcukor
-1 narancs leve
-1,5 tábla 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé
- 1 cs expressz zselatin fix
Húúúú, ez isteni finom lehetett!!!!! és nagyon egyszerű:)) Mentettem, köszi!:)
VálaszTörlésSzia,sima zselatinnal is el lehet készíteni?
VálaszTörlésa krémek dermesztéséhez expressz zselatint ajánlanak mindenhol, szerintem simával nem dermedne meg eléggé.
VálaszTörlésIsteni!!!
VálaszTörlésA sima zselatin még jobb kötőanyag, mivel régebben csak ezt használtuk, de mivel piacra dobták az expresszt, jóval leegyszerűsödik a folyamat.
VálaszTörlésValami nem jól csinálhattam, mert nekem tök folyós a krém:( De ízre nagyon finom!
VálaszTörlésNem tudom, mi az oka, a tejszínt jó keményre verted ? - én csak hulalát használok - meg kellett volna kötnie.
TörlésLegközelebb esetleg tegyél hozzá sűrű joghurtot - azaz csöpögtess le egy nagy pohárral.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésmi az a hulala?
VálaszTörlésHulala márkájú habtejszínt használ, én is ennek a híve vagyok.
TörlésBelinkelem az oldalt, ahol részletes infót található a Hulala termékekről :
Törléshttp://hulala.hu/termekek
Koszonom Juditka!
TörlésSzeretném kérdezni, hogy a kakaós keksz hány dkg?
VálaszTörlésKedves Piroska ! - 18 dkg
TörlésKöszönöm szépen! Holnap el fogom készíteni. Nagyon jól néz ki, remélem nekem is sikerülni fog.
Törlés