Lágy kelt tészta, őrölt mandulával, dióval és vörösáfonyával. Már rég készítettem kelt tésztás péksüteményt, s mivel holnap Valentin - nap, szíveket hajtogattam a tésztából. HOZZÁVALÓK Tészta - 60 dkg liszt, fél cs. élesztő, fél dl olaj, 2 tojássárgája, 1 kk só, 4 ek porcukor, kb 2 - 3 dl langyos tej A hozzávalókból tésztát dagasztunk és kb fél óráig meleg helyen kelesztjük. Töltelék - 15 - 15 dkg darált dió és mandula, 1 dl rum, 2 db tojásfehérje, kb 5 - 6 ek porcukor ( ízlés szerint ), vaníliás cukor, 10 dkg aszalt vörösáfonya A darálékokat elegyítjük a cukorral, a rummal és lazán beleforgatjuk a tojások kemény habját.
A tésztát nagyjából 10 részre osztjuk, mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd megszórjuk, áfonyával és a képen látható módon elkészítjük a sziveket :
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és még kelni hagyjuk legalább félóráig, ezután lekenjük egy felvert tojással elkevert kevés tejjel és előmelegített 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.
Nagyon tetszenek ezek a szívek, mentettem is magamnak!
VálaszTörlésNagyon szépek a fotóid és szuper a recept-felhozatal is, örülök, hogy idetaláltam! :)
Köszönöm,hogy benéztél hozzám és remélem állandó vendégem is leszel:)
TörlésA szívekben nem fogsz csalódni, mert nagyon finomak és puhák lettek.
Csodaszépek! És minden bizonnyal finomak is! :)
VálaszTörlésKöszönöm:)
TörlésNagyon szépek lettek, nekem személy szerint a tekert formázás egy picit jobban tetszik! :)
VálaszTörlésA tekert formájú, nekekem is a kedvencem:)
Törlés