A pudinghoz nem kellett cukrot sem adnom , mert a tej elég édes volt, a vajkaramella édességét pedig a só ellensúlyozta.
- 3 dl mandulatej
- 3 dl tejszín
- 8 g zselatin
Sós karamell : - 20 dkg tejkaramella, 1, 5 dl tejszín, 1 kk só
- A zselatint melegítsük fel kevés vízzel, majd hűtsük vissza.
- Keverjük össze a tejszínt és a tejet, kezdjük el melegíteni, de ne forraljuk fel.
- Öntsük hozzá a zselatint és jól keverjük össze.
- Töltsük poharakba és tegyük hűtőbe. ( jó ha egy éjszakát hagyjuk dermedni )
- A karamellhez, forraljuk fel a tejszínt a sóval és tördeljük bele a karamellát, kevergessük addig amíg amíg sima állagot nem kapunk.
- Ha kihűlt, töltsük vékony rétegben a pudingra.
- Végül morzsoljunk a tetejére amaretti kekszet.
Juditka, nagyon-nagyon szépek ezek a fotók!!! Csodás ízvilág lehet!
VálaszTörlésAtyám, már a neve is egy költemény, aztán jön még a lehengerlő látvány.... Fantasztikus! :)
VálaszTörlésGyönyörű képek, fincsi desszert! Nagyon tetszik, szívesen megkóstolnám! :)
VálaszTörlésAz egyik nagy áruház polcán "szembejött" velem a mandulatej
VálaszTörlés(pedig eddig nem vettem még észre)
-lehet ez jel, hogy el kell készítenem a desszertedet? :) :) :)
(Csak mert nagyon kíváncsi vagyok az édes és sós párosítására! :)