Eper - eper és eper !
- túrós tészta, túrós - epres töltelékkel . Nem kell keleszteni, hiszen sütőporos és nagyon jól kezelhető a tészta, ráadásul gyorsan kész van, a túrótól pedig laza és könnyed, a töltelék pedig lehet bármely idénygyümölcs.
Próbáljátok ki, biztos nem okoz csalódást ! - nálunk ügyesen elfogyott.
» HOZZÁVALÓK «
Tészta : - 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 1 / 2 cs sütőpor, 1 tojás, 5 dkg lágy vaj, 8 dkg porcukor, csipet só, 0, 5 dl tej
Töltelék : - 30 dkg túró, 1 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg eper, 2 ek vaníliás pudingpor
- 1 tojássárgája + pici tej a kenéshez
- A tésztához, villával törjük össze a túrót, majd a többi hozzávalót is hozzáadva, gyúrjunk egynemű tésztát.
( ha száraz lenne, hígítsuk tejjel, vagy ha lágyabb, akkor gyúrjunk hozzá egy kis lisztet )
- Lisztes felületen nyújtsuk ki a tésztát, kb 40 cm hosszú x 30 cm széles nagyságra.
- Képzeletben osszuk 3 felé a széles részt és így kapunk 3 db, 10 cm - es csíkot.
- A középső részre megy majd a töltelék.
- Vágjunk a két szélső részen, ferdén 2 cm - es csíkokat, kívülről befelé.
- A töltelékhez, keverjük össze a túrót a cukorral, a tojássárgával és a citrom reszelt héjával, és osszuk el a középső tésztarészen.
- Az epret daraboljuk fel, halmozzuk a túróra, majd szórjuk meg a pudingporral.
- A tészta két végét hajtsuk vissza és felülről kezdve, kezdjük el a tésztacsíkok hajtogatását, fonását.
- Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét kenjük le pici tejjel elkevert tojássárgájával és előmelegített 180 °C - on süssük szép aranysárgára ( kb 30 - 35 perc )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése