Könnyed, kicsit mediterrán, kicsit citrusos - szóval finom.
Fogyaszthatjuk önmagában, grill húsok mellé, vagy ropogtathatunk hozzá kétszersültet, vagy teljes kiőrlésű kenyeret.
» HOZZÁVALÓK «
- 50 - 60 dkg burgonya
- 2 , 5 dl görög joghurt
- 1- 2 gerezd fokhagyma
- fekete olívabogyó
- kapribogyó
- 1 / 2 pritaminpaprika
- 0, 5 dl olívaolaj
- citromlé
- só, bors, petrezselyem
- A joghurtot keverjük össze az olívaolajjal, reszeljük hozzá a fokhagymát és ízesítsük sóval, borssal, citromlével.
- Keverjük hozzá a feldarabolt olivabogyót és a pritaminpaprikát.
- A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk karikákra vagy kockákra és enyhén sós vízben, főzzük puhára majd hűtsük ki.
- Forgassuk össze a joghurtos szósszal, majd szórjuk meg kapribogyóval és locsoljuk meg kevés olívaolajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése