A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy kb 25 X 35 cm - es tepsit alaposan kivajazunk és kilisztezünk.
A tojást habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a joghurtot, a villával összetört túrót, a citromhéjat és a sütőporos lisztet, majd a masszát a tepsibe simítjuk.
A fagyos gyümölcsöt összeforgatjuk 2 ek cukorral és rászórjuk a túrós masszára.
A sütőbe toljuk és kb 35 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom ízharmónia alakult ki a meggy, kávé és a csoki párosításával. A tésztát előző este állítsuk össze és másnap már nyújthatjuk is. A lényeg, hogy már ne gyúrjuk a pihentetés után ! A krém pedig lágy és krémes . . .
» HOZZÁVALÓK « 25 cm - es formához Tészta : - 18 dkg liszt, 12 dkg vaj, kb 1 dl tejföl, 1 / 2 tk só Krém : - 2 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 1 dl fekete kávé, 1 ek kakaópor, 1 ek vaníliás pudingpor, fél dl rum vagy aroma, 20 dkg vaj, kb 25 dkg magozott meggy Csokikrém : - 1 tábla étcsokoládé, 1 dl tejszín - A tészta hozzávalóit előző este összegyúrjuk és gombócot formálunk belőle. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. - Másnap a tésztát kinyújtjuk, kibéleljük a piteformát és az alját villával megszurkáljuk - A sütő aljába egy kis üvegtálkába vizet öntünk, előmelegítjük 200 °C - ra és kb 20 perc alatt készre sütjük a tésztát. - A krémhez, a tojássárgákból, a kávéból, a cukorból, kakaóból és a pudingporból sűrű krémet főzünk majd kihűtjük. - A vajat kihabosítjuk és összekeverjük a kávés krémmel, ízesítjük rummal, majd a krém felét rákenjük a tésztára, kirakjuk a lecsepegtetett meggyel, majd rákenjük a megmaradt krémet is. - A tetejére összemelegítjük a csokoládét a tejszínnel és amikor kihűlt rásimítjuk a krémre. - Meggyszemekkel díszítjük.
» HOZZÁVALÓK « - 3 tojás, 10 dkg cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg darált mák, 1 tk fahéj, fél cs sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 2 ek tejföl, kb 25 - 30 dkg meggy - Egy 22 cm - es forma aljába vágjunk sütőpapírt, az oldalát vajazzuk és lisztezzük ki, a sütőt melegítsük elő 180 °C - ra. - A tojást habosítsuk ki a cukorral, óvatosan forgassuk bele a sütőporral elkevert lisztes mákot és a citromhéjjal ízesített tejfölt. - Öntsük a masszát a formába és nyomkodjuk bele a kimagozott meggyet. - Süssük kb 40 percig ( tűpróba ! ) Ha nagyon sülne a teteje, borítsunk rá fóliát. - Ha megsült a torta, hagyjuk a formában kb 10 percig, majd pattintsuk le a karimát és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután borítsuk ki és húzzuk le róla a papírt. Tetejét megszórhatjuk porcukorral.