- kb 4 személyre
Kekszes alap :
- 20 dkg ameretti keksz + a díszítéshez
- 8 dkg olvasztott vaj
Krém :
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 2 ek levendulavirág
- pár csepp citromlé
- 1 dl víz
- 3 ek cukor
- A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és az előkészített poharak aljába szórjuk.
- A levendulavirágot egy lábasba tesszük a vízzel, a cukorral és a citromlével együtt, ezután szirupos állagúra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
- A krémsajtot a tejszínnel és a levendulás sziruppal habbá verjük, majd a kekszes alapra kanalazzuk. Levendulavirággal és kekszmorzsával megszórva díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése