Főoldal

2019. szeptember 18., szerda

~ LEVENDULÁS SAJTTORTA POHÁRBAN ~


»HOZZÁVALÓK«
- kb 4 személyre
Kekszes alap : 
- 20 dkg ameretti keksz + a díszítéshez
- 8 dkg olvasztott vaj
Krém : 
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 2 ek levendulavirág
- pár csepp citromlé
- 1 dl víz
- 3 ek cukor

  • A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és az előkészített poharak aljába szórjuk.
  • A levendulavirágot egy lábasba tesszük a vízzel, a cukorral és a citromlével együtt, ezután szirupos állagúra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. 
  • A krémsajtot a tejszínnel és a levendulás sziruppal habbá verjük, majd a kekszes alapra kanalazzuk. Levendulavirággal és kekszmorzsával megszórva díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése