Sárga tészta :
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl meleg víz
- 25 dkg liszt
- 1/ 2 tasak sütőpor
Kakaós tészta :
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl meleg víz
- 22 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1 / 2 tasak sütőpor
Krém :
- 6 dl tej
- 2 tasak puncs ízű pudingpor
- 1 ek rumaroma
- 10 dkg cukor
- 15 dkg lágy vaj
tetejére : - 10 dkg porcukor, 3 ek kakaópor, 3 dkg vaj, kevés forróvíz
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük. A sárga tésztához, a tojásokat a cukrokkal lágy habbá verjük, majd hozzákeverjük a vizet, az étolajat és a sütőporral vegyített lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt kb 20* 30 cm - es tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük. ( kb 15 - 20 perc )
- A kakaós tésztát ugyanúgy készítjük el.
- A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, majd még melegen hozzákeverjük a cukrot, ízesítjük aromával és kihűtjük, ezután kihabosítjuk a vajjal.
- A kihűlt tésztalapokat lapjában ketté vágjuk és betöltjük a krémmel.
- A tetejére a porcukrot, a kakaóport és a vajat egy lábasba tesszük , hozzáöntünk annyi vizet, hogy folyós, de kenhető állagot kapjunk, majd bevonjuk vele a süteményt. Ha a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése