»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 35 dkg liszt
- 1 tk só
- 1 kk sütőpor
- 15 dkg hideg vaj / margarin
- 1 tojássárgája + 1 tojás - a kenéshez
- kb 50 ml hideg víz
Töltelék :
- 10 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 maréknyi aszalt vargánya
- só, bors, kakukkfű
- 1 ek zsemlemorzsa
- A tésztához összevegyítjük a lisztet a sóval , sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat, a tojássárgája és a víz hozzáadásával az egészet összegyúrjuk. Ezután folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
- A töltelékhez a rizst puhára pároljuk, a gombát meleg vízbe áztatjuk. A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és jól átpirítjuk, ezután hozzáadjuk a kinyomkodott és apróra vágott gombát, ízlés szerint fűszerezzük és készre sütjük.
- A tészta 3 / 4 - ed részével kibélelünk egy kb 24 cm - es piteformát az alját villával megszurkáljuk és meghintjük zsemlemorzsával, majd elterítjük rajta a rizzsel összekevert gombás - húsos ragut. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, 2 cm - es csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a pitét. A tészta tetejét lekenjük tojással és 170 °C - ra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése