Főoldal

2024. március 6., szerda

~ FAHÉJKRÉMES MÁKOS KOCKA ~



 »HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 tojás, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor csipet só
- 1 , 5 dl étolaj, 1 , 5 dl tej
- 12 dkg darált mák, 18 dkg liszt, 1 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- kb 2 - 3 ek baracklekvár
Krém :
- 3 dl tej, 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 1 tk őrölt fahéj vagy ízlés szerint
- 15 dkg lágy vaj, 15 dkg porcukor
tetejére :
- pár kocka étcsokoládé 
  • A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt terítünk.
  • A tojást szétválasztjuk, a fehérjét a sóval és a fele cukorral habbá verjük, a sárgákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáöntjük a tejet, az olajat, hozzáadjuk a mákot, a sütőporos lisztet, a vaníliás cukrot és a citromhéját. Végül hozzáforgatjuk a tojáshabot és a masszát a tepsibe simítjuk. 
  • Kb. 25 - 30 perc alatt - tűpróbáig sütjük. 
  • A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd folpackkal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön a teteje és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd tovább habosítva hozzáadagoljuk a pudingot. 
  • A tészta tetejére vékonyan baracklekvárt kenünk, majd hagyjuk beszívódni, ezután elsimítjuk rajta a fahéjas krémet és csokoládét reszelünk rá. 2 - 3 óra hűtés után felkockázva kínáljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése