Főoldal

2024. március 17., vasárnap

~ HABOS LEKVÁROS LINZER ~



 »HOZZÁVALÓK«
Tészta :
 - 35 dkg liszt, csipet só, 8 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor
20 dkg hideg margarin, 1 citrom reszelt héja
 1 / 2 tasak sütőpor, 3 tojássárgája
töltelék :
- 25 - 30 dkg savanykás lekvár, 1 - 2 ek kekszmorzsa
tetejére :
 - 3 tojásfehérje, csipet só 15 dkg porcukor
- 4 - 5 ek baracklekvár

  • A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citromhéjat és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik részt mélyhűtőbe tesszük. 
  • A tészta másik felét 20 * 30 - cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, az alját villával megbökdössük és elkenjük rajta a keksszel elkevert lekvárt, ezután nagylyukú reszelőn ráreszeljük a fagyos tésztát.
  • A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, ha már a hab félig felverődött  2 részletben hozzáadjuk a porcukrot és keményebb habot verünk  belőle, ezután óvatosan elsimítjuk a tésztán.
  • A lekvárt szitán átszűrjük, habzsákba kanalazzuk, majd berácsozzuk vele a tojáshab tetejét. 
  • A süteményt 180 °C - os sütőben, kb 35 perc alatt megsütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése