,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. május 17., hétfő

~ PRESSZÓKRÉM ~



»HOZZÁVALÓK«
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej ( 3 , 5 % - os )
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 ek darált kávé
- kb 8 - 10 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 25 g étk. keményítő
- 12 , 5 dkg mascarpone 
- 1 ek porcukor

  • A tejet és a kávét egy lábasba tesszük, majd alacsony lángyon felforraljuk. Ezután 30 percig hűlni hagyjuk, majd 2 - 3 - szor sűrű szitán átszűrjük.
  • A tejszínt a tojássárgájával és a keményítővel simára keverjük. A kávés tejet elkezdjük melegíteni hozzáadjuk a cukrokat és állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejszínes keveréket, majd addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. 
  • A krémet pohárkákba töltjük és hideg helyre tesszük. A mascarponét és a porcukrot simára keverjük, majd habzsákba töltve rózsákat nyomunk a krémre. 

1 megjegyzés: