Hogy mitől fekete erdei? hát a méltán híres nagy múltú bükkfaforgáccsal füstölt fekete erdei sonkától (Schwarzwälder Schinken). A németek sonkaféléje több évszázados hagyományokra tekinthet vissza, ma ezzel készítettem el a csibetortácskákat, muffin formában. Ügyes kis labdacsok lettek, az elkészítése sem igényel nagy szakértelmet, kezdő háziasszonyoknak kiváló indítás.
HOZZÁVALÓK 12 db-hoz
12 szelet fekete erdei sonka, fél kg csirkemell
SZÓSZ
4 ek tejföl
2 db tojás
2 ek liszt
20 dkg reszelt sajt
1 csokornyi petrezselyemzöld
só, őrölt bors, ételízesítő, / ízlés szerint/
A szósz hozzávalóit jól összekeverjük , a csirkemellet apró kockákra vágjuk, a muffinformát kibéleljük a sonkaszeletekkel és mindegyik mélyedésbe eloszlatjuk a szószos csirkemellet. A tetéjét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben készre sütjük.
Petrezselymes rizzsel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése