Húsvétkor mindig kell, hogy legyen valami rágcsa az asztalon. A locsolók szívesen harapnak egyet - kettőt, főleg ha lecsúszik a torkukon egy kis jó házi pálinka. Ezt a vajas - sós, omlós falatkákat, nagyon gyorsan elkészíthetjük, különféle magvakkal a tetején. Karácsonyra is készült, akkor csillag kiszúróval szaggattam.
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 / 2 ek só
- 2 db tojás
- 1 cs sütőpor
- 1 tojás - a kenéshez
- len - szezám - köménymag, mák a szóráshoz
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, sütőport és a tojással jól összegyúrjuk. Ha nagyon kemény lenne egy kis tejföllel lazíthatjuk.
Kb ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, a tetejéüket lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk a magvakkal.
Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük.
Nagyon szép süti; a dekoráció pedig nagyon profi! Még a napom is jobban indul :)
VálaszTörlésJaj, de helyeskék, szívesen bekapkodnék egyet-kettőt! :)
VálaszTörlés