Tészta :
- 4 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg lágy vaj
- 2 dkg kakaópor
- 20 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 1 , 5 dl tej
- 5 - 6 ek savanykás lekvár
- 1 ü meggybefőtt
Tojáshab :
- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A meggyet alaposan lecsepegtetjük.
- A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd tovább keverve hozzáadjuk a vajat és a tejet. Ezután hozzáforgatjuk a sütőpororral vegyített, kakaós lisztet, majd a masszát a tepsibe simítjuk és kb 18 - 20 perc alatt megsütjük.
- Közben elkészítjük a habot. A tojásfehérjét egy hőálló tálban a sóval félig felverjük, majd vízgőz felé téve, tovább verve 2 - 3 részletben hozzáadagoljuk a cukrokat és fényes habbá verjük.
- Ha a tészta megsült, a sütőből kivéve egy szívószállal lyukakat fúrunk bele, megkenjük lekvárral és kirakjuk a tetejét meggyel. Erre rásimítjuk a tojáshabot és visszavéve a hőfokot 100 °C - ra, addig sütjük / szárítjuk amíg a hab barnulni nem kezd.
Nagyon guszta, kedvemre való süteményt sütöttél !
VálaszTörlésMilyen lekvárt javasolsz hozzá? Legyen az is meggy?
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Törlés