,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. december 20., vasárnap

~ BONBON MEGGY SZELET ~





»HOZZÁVALÓK«
 Tészta : 
- 30 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 5 dkg porcukor, 1 / 2 cs sütőpor, 5 dkg vaj, csipet só, 2 tojássárgája, kb 1 dl tej
Krém :
- 6 dl tej, 2 cs tejszín - vagy vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor, 25 dkg puha vaj, 3 db babapiskóta, 4 db mézes puszedli, 30 dkg lecsepegtetett meggybefőtt, 2 ek bonbon meggy aroma + 1 tk 
Máz : - 10 dkg étcsokoládé, 2 ek étolaj - összeolvasztva

  1. A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a vajat majd hozzáadjuk a tejjel elkevert tojássárgáját és alaposan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 30 percig hideg helyen pihentetjük.
  2. A tésztát kétfelé vesszük és enyhén lisztezett felületen kb 20 x 30 cm - es lappá kinyújtjuk. Vajazott, lisztezett tepsi hátán, egyenként 180 °C - os sütőben kb 8 - 10 perc alatt megsütjük.
  3. A meggyet  meglocsoljuk 2 ek  aromával és félretesszük.
  4. A krémhez 1, 5 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a maradékot felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Időnként megkevergetve, kihűtjük.
  5. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, az 1 tk aromát és simára keverjük. A babapiskótát és a puszedlit apróbb darabokra tördeljük majd összeforgatjuk a krémmel. A tésztalapokat megkenjük a lecsepegtetett meggy levével, az egyik lapra rákenjük a krém felét, elrendezzük rajta a meggyszemeket és rákenjük a maradék krémet. Befedjük a másik lappal és bevonjuk csokimázzal. 
  6. Egy éjszakán át puhulni hagyjuk majd tetszés szerint szeleteljük. A szeletekre, olvasztott csokoládéval meggyszemeket ragasztunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése