Jó sok töltelék, kevés tészta, ez jellemzi az igazi házi linzert. Mivel itt a meggyszezon, friss meggyel készült. A töltelék elkészítését egy cukrász barátomtól kaptam, a házi fahéjas keksztől pedig még finomabb lett - a keksz elkészítéséről már az előző posztban írtam itt . Tényleg érdemes egy nagyobb adagot sütni belőle, így mindig kéznél van ha szükség van rá. Én már csak ilyet használok, elkészíthető zabpehellyel, kakaópor, kókusz és méz hozzáadásával is.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 12 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- 2 tojás + 1 tojás - a kenéshez
- csipet só
- 1 - 2 ek tejföl
Töltelék :
- 70 - 80 dkg magozott meggy
- kb 3 - 4 ek cukor - vagy ízlés szerint
- 15 dkg fahéjas kekszmorzsa ( elkészítése itt )
- A lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Folpackba tekerjük és hűtőbe tesszük.
- A töltelékhez a meggyet kissé kinyomkodjuk a levétől összekeverjük a cukorral és a kekszmorzsával, majd félretesszük.
- A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, a tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét sütőpapírral bélelt kb 20 x 30 cm -es tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és 10 perc alatt elősütjük. Ezután egyenletesen elterítjük rajta a meggyet és befedjük a másik kinyújtott tésztával. A tetejét tojással lekenjük és pár helyen villával megbökdössük. Visszatesszük a sütőbe és szép aranysárgára megsütjük ( kb 35 perc ) .
Milyen guszta!!! Köszönöm a receptet! :o)
VálaszTörlésMilyen guszta :) na akkor holnap meg is csinálom :* ❤🥰
VálaszTörlésKöszönöm a sok csodás receptet.
VálaszTörlésÉn most készítem. 🥰 Imádom a meggyes sütiket és ezt nem hagyom ki hogy be próbáljam ki 🥰
VálaszTörlésNagyon finom lett....család kedvence!
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet!🤗
Én most csinálom a gyerekeimnek. ❤️ Ja meg magunknak is. 🤣
VálaszTörlés