,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. június 22., szerda

~BONBONMEGGYES HABSZELET ~







 Sütni vagy nem sütni. Ez a könnyed nyári desszert sütés nélkül készült, de . . .  a kekszet én magam sütöttem hozzá és sokkal -  de sokkal finomabb mint a bolti változat, mert természetes, mert nincs semmi adalékanyaggal dúsítva. A keksz alapot már jó előre elkészíthetjük, akár dupla adagot is, hiszen jól jön majd később, egy sütés nélküli pl torta alapjaként. Nagyobb darabokban hagyva egy jól záródó fémdobozban sokáig eláll, felhasználás előtt pedig csak le kell darálni, vagy sodrófával összetörni.  

»HOZZÁVALÓK«
Keksz : - kb 30 dkg 
-  20 dkg liszt
- 5 dkg barna cukor
- 2 ek darált mandula 
- csipet só
- 10 dkg olvasztott vaj + 6 dkg - az összellításhoz
- 1 tk fahéj
Krém : 
- 4 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 2 ek bonbonmeggy aroma 
- 10 g zselatin 
- 4 ek víz
- kb - 25 dkg magozott meggy + 3 ek cukor

  1. A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük. A kekszhez összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd az  olvasztott vajjal összedolgozzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe a tenyerünkkel vékonyan ellapogatjuk.  Kb 15 percig sütjük, ( nem baj ha egy kicsit megpirul )  majd amikor teljesen kihűlt, ledaráljuk vagy sodrófával morzsásra összetörjük. 
  2. Egy kb 25 x 25 cm - es tepsit vagy tálat folpacckal kibélelünk. A kekszmorzsa 3 / 4 - ét a 6 dkg olvasztott vajjal összekeverjük és a tepsi aljába egyenletesen belenyomkodjuk. 
  3. A meggyet összekeverjük a cukorral és kis lángon addig főzzük amíg egy kicsit megpuhul, ezután botmixerrel kissé összetörjük, majd hozzá keverjük az aromát. A zselatint a vízben megduzzasztjuk majd folyósra melegítjük és a meggyes részhez keverjük.
  4. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, összeforgatjuk a meggyel és rásimítjuk a kekszes alapra, majd beterítjük a tetejét a megmaradt kekszmorzsával. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni és tetszés szerint, kockára vagy hosszúkásra szeleteljük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése