Kavarom - keverem és már el is készült. Szeretjük a kókuszos édességeket, habár a receptben megadott cukormennyiségek soknak tűnhetnek az elkészült sütemény nem mondható túlságosan édesnek, mivel a főzött krém és a kakaós szirup ellensúlyozza ezt. Gyorsan elkészül, mutatós és finom sütemény.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 1 tojás, 15 dkg porcukor, 1 , 5 ek méz, 5 dkg puha vaj, 20 dkg liszt, csipet só, 1 / 2 tasak sütőpor, 125 ml tej
Krém :
- 4 dl tej, 4 ek liszt, 8 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz, 18 dkg, cukor, 18 dkg vaj
Szirup :
- 2 ek kakaópor, 2 ek porcukor, 1 ek rumaroma, kb 2 - 3 ek forró víz
- A sütőt melegítsük elő 160 °C - ra, egy kb 20 x 30 cm - es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- A tojást, a porcukorral, a puha vajjal és a mézzel keverjük habosra, majd szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet és öntsük hozzá a tejet. Az egészet keverjük simára, majd a masszát simítsuk a tepsibe. Süssük tűpróbáig. ( Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le fóliával .)
- A sziruphoz szitáljuk össze a kakaóport a porcukorral, adjuk hozzá az aromát és annyi forró vizet, hogy sűrű, de még folyós állagot kapjunk. Csurgassuk a megsült sütemény tetejére.
- A krémhez, keverjük csomómentesre a tejet a liszttel, a cukorral és a kókuszreszelékkel, majd kis lángon állandó keverés mellett főzzük sűrű péppé. A vajat habosítsuk ki, majd habosítsuk tovább a kihűlt krémmel. A krémet kenjük a süteményre és szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel. Tegyük legalább 1 órára hűtőbe és utána szeleteljük fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése