,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 12., vasárnap

~ CSOKOLÁDÉS, ALMÁS - DIÓTORTA ~





  Gondolom sokaknak nem újdonság ez a piskóta, aminek a tésztája almával és dióval van gazdagítva.
Az  almától szaftosabb és ízletesebb a tészta, a tetején pedig a keserédes, rumos csokoládékrém igazán összhangba hozza a kétféle ízt.
A piskótát akár kétfelé is vághatjuk és megtölthetjük a krém felével, de az egyszerűség kedvéért, én csak úgy spontán elkentem a tetején. De ha ügyelünk jobban a részletekre, igazán szép és dekoratív tortát készíthetünk, nem beszélve a finom ízéről.


» HOZZÁVALÓK «
- 3 db tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg puha vaj
- 15 dkg reszelt alma
- 15 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 / 2 cs sütőpor
- 1 kk őrölt fahéj
- csipetnyi só
Krém : - 2 dl tejszín
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 tk rum
Díszítés : durvára vágott dió

- A sütőt melegítsük elő 175 °C - ra, a tortaformát ( 23 cm ) kivajazzuk, lisztezzük.
- Az almát reszeljük le és nyomkodjuk ki a levétől.
- A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, majd a vajat is hozzáadva keverjük habosra.
- A lisztet vegyítsük el a dióval, a sütőporral, keverjük a masszához és adjuk hozzá a reszelt almát is.
- A fehérjét a csipet sóval verjük habbá és lazítsuk vele a diós masszát.
- Simítsuk a formába és süssük kb félóráig ( Tűbróbát végezzünk ). 
- Ha megsült borítsuk rácsra és hűtsük ki.
- A krémhez, vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, ( tegyünk félre 1 evőkanállal ) a tejszínt verjük habbá és keverjük össze a rummal együtt.
- A csokoládékrémet kenjük a piskóta tetejére, díszítsük durvára vágott dióval és olvasztott csokoládéval.



2 megjegyzés: