,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 11., szombat

~ TÚRÓVAL TÖLTÖTT FÁNK ~





» HOZZÁVALÓK « 
Tészta : - 60 dkg liszt, 1 cs élesztő, 5 dkg olvasztott vaj, 7 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, csipet só, langyos tej
Töltelék : - 25 dkg túró, 6 dkg porcukor, 1 / 2 citrom reszelt héja, 1 ek mazsola, 2 ek rum

- A tésztához, futtassuk fel az élesztőt kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt dagasszunk tésztát.
- Letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára.
- A mazsolát áztassuk be a rumba, a túrót törjük át és keverjük össze a cukorral és a citromhéjjal, végül forgassuk bele a mazsolát is.
- Ha a tészta  megkelt, gyúrjuk át és nyújtsuk ki, kb 1, 5 cm és vastagságúra.
- Szúrjunk belőle 5 cm - es átmérőjű köröket.
- Halmozzuk a tésztakarikák felére a túrókrémet, helyezzük rá az üres tésztakarikát és jól nyomkodjuk össze - igazítsuk gömbölyűvé.
- A megtöltött fánkokat, konyharuhával takarjuk le és kelesszük még legalább félóráig.
- Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és süssük ki a fánkokat.
- Szedjük papírtörlőre, majd porcukorba forgatva kínáljuk.



6 megjegyzés: