,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 13., hétfő

~ SOFFICINI ~





 Olasz vizekre eveztem most, ezzel a töltött tésztával. A töltelék szinte bármilyen ízesítésű lehet, akár húsos, paradicsomos, gombás, halas, vagy esetleg zöldséges. 
A tésztája égetett tészta, tojás nélkül és hihetetlenül jó vele dolgozni. 
Lehet olajban vagy sütőben is sütni, én most az utóbbit választottam, mert nem akartam olajszagot a lakásban. 
Salátával, még melegen fogyasztva igazán remek vacsora.


» HOZZÁVALÓK «
Tészta : - 2 dl tej, 3 dkg vaj, fél tk só, 10 dkg liszt
Töltelék : besamel mártás : - 1 ek vaj, 1 ek liszt, 2 dl tej, só, bors, őrölt szerecsendió
- 2 ek parmezán
- kb 20 dkg apróra vágott, főtt füstölt sonka
- tojás és zsemlemorzsa a panírhoz

- Először készítsük el a tésztát : egy lábosba öntsük bele a tejet, adjuk hozzá a vajat és a sót, kezdjük el forralni.
- Amikor már forr, szórjuk bele a lisztet és kavarjuk gombóccá - akkor jó ha már elválik a tészta az edény falától.
- Hűtsük ki.
- A besamelhez, hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet és a meleg tejet, majd főzzük fel - ízesítsük.
- A tésztát osszuk 7 részre és lisztes felületen nyújtsuk mindegyiket kb 13 cm - es átmérőjű lapokká.
- Az egyik felére kanalazzuk rá a szószt és halmozzuk rá a sonkát.
- Hajtsuk rá a másik felét és a széleit nyomkodjuk össze villával.
- Forgassuk felvert tojásba majd a zsemlemorzsába.
- Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített 200 fokon süssük aranybarnára.





3 megjegyzés: