- 50 dkg liszt
- 1 cs friss élesztő
- 3 ek porcukor
- 1 tojás
- 3 dkg olvasztott vaj
- csipet só
- langyos tej
Töltelék : - 25 dkg reszelt répa, 12 dkg darált mák, 1 ek mazsola, 1 / 2 citrom reszelt héja, 1 / 2 tk fahéj, 2 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 - 3 ek lekvár
- A tészta hozzávalóit dagasszuk be és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
- A töltelékhez, kevés vajon pároljuk meg a répát, szórjuk hozzá a mákot, a mazsolát és ízesítsük.
- Öntsünk hozzá kb 1 dl tejet és főzzük pár percig.
- Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a lekvárt is.
- Ha megkelt a tészta, gyúrjuk át, nyújtsuk 1 cm vastagságúra és vágjunk kb 10 x 10 - es négyzeteket belőle.
- Halmozzuk a tölteléket a tészta közepére és tekerjük fel.
- Rakjuk kivajazott tepsibe, a hajtással lefelé és kenjük át mindegyiket olvasztott vajjal.
- Takarjuk le és hagyjuk a buktákat összekelni.
- Előmelegített 180 fokon süssük szép pirosra.
Hu, ez nagyon érdekes egy recept, de lehet, hogy megpróbálom! :)
VálaszTörlésEz aztán különleges ízkombináció! De jónak ígérkezik! :)
VálaszTörlés