Egy kis színt hozok ezzel az étellel ebbe a borongós, esős időbe. Igazi téli ételnek számít és igencsak laktatós - habár a tél, még csak meg se mutatja magát. Aki szereti a csípősebbet az bátran tegyen hozzá csípős kolbászt és csilipelyhet is.
Fűszerezése nagyon csekély, igazából csak a rozmaringot igényli, mert a kolbászból kisül a zsír, ami remekül ízesíti az ételt.
Forrás : Vidék Íze
» HOZZÁVALÓK «
- 60 - 70 dkg burgonya
- fél kg pucolt sütőtök
- 25 dkg szárazkolbász
- 1 tk rozmaring
- só, bors, csilipehely - ízlés szerint
- 1, 5 dl tejszín
- 1, 5 tejföl
- 10 dkg sajt
- A burgonyát pucoljuk meg és uborkagyalun szeleteljük fel.
- A tökhúst vágjuk kisebb kockákra, a kolbászt pedig karikára, majd rakjuk mindent egy nagyobb tálba.
- Szórjuk rá a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, reszeljük rá a sajtot és jól forgassuk össze.
- Vajazzunk ki egy hőálló tálat, oszlassuk el benne a keveréket és szórjuk meg - szükség szerint csilipehellyel ( elhagyható ).
- A tetejét locsoljuk meg a tejszínnel elkevert tejföllel.
- Előmelegített 180 °C - on süssük kb 1 óráig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése