Hogy miért tepertővel ? - a húst bőröstül sütjük kb 6 órán keresztül, így az a bőr alatt szaftos és ízletes marad, a bőr pedig ez idő alatt ropogósra, tepertősre sül, amit józűen elropogtathatunk.
Ötlet : Lorraine Pascale
» HOZZÁVALÓK «
- kb 2 kg - os, bőrös sertéslapocka
Páchoz : - 1 - 1 ek őrölt kömény és koriander, 1 ek só, őrölt bors, 1 dl olaj
- 1, 5 kg burgonya
- 3 szál répa
- 2 fej fokhagyma
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4 - 5 szemkörte
- Keverjük össze a pác hozzávalóit.
- A húst, ha csontos, csontozzuk ki és kenjük be a belsejét a pác felével.
- Göngyöljük össze, hogy a bőrös rész kerüljön felülre és zsineggel kötözzük össze.
- Dörzsöljük be a megmaradt páccal és pihentessük kb 1 óráig - de jobb ha egy éjszakán keresztül áll -
- Toljuk 170 fokra előmelegített sütőbe és süssük 6 órán keresztül.
- A 4. órában tegyük hozzá a negyedelt hagymát a gerezdjeire szedett fokhagymát, a karikára vágott répát és a burgonyát.
- Az 5 . órában pedig a hámozott, kimagozott félbevágott körtét.
- Ha letelt a 6 óra, szedjük a tepsi tartalmát egy pecsenyés tálra és takarjuk be zsírpapírral.
- A visszamaradt lét öntsük egy lábosba, adjunk hozzá egy kevés lisztet, egy pohár fehérbort és forraljuk össze.
- Tálaláskor emeljük le a ropogós, töpörtyű bőrt, szeleteljük fel a húst és locsoljuk meg a pecsenyelével.
Isteni lehet,de nekem nem lenne turelmem ilyen sokaig sutni :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Még sosem próbálkoztam így megsütni,de jól hangzik! :)
VálaszTörlésAjjjj de guszta! Az ízek hmmmm mennyei.
VálaszTörlés